Film & Muziek

In de jaren vijftig en zestig was er een grote diversiteit aan muziekgenres. Dicht bij huis beginnen we bij Johnny Jordaan en de Zangeres zonder Naam. Vanaf de jaren zestig groeien Rob de Nijs, Anneke Grönloh, Ria Valk, Willeke Alberti en Boudewijn de Groot uit tot tienersterren. Onze zuiderburen kenden talenten als Louis Neefs en Will Tura , de Deutsche Schlager was bijzonder populair en vele Franse Chansons van o.a. Charles Aznavour, Edith Piaf, Jacques Brel en Gilbert Becaud zijn nog steeds wereldberoemd.

De invloed vanuit Amerika was toen al erg groot met big band muziek en "Rock 'n Roll". Elvis, Frankie Avalon en Paul Anka zijn een aantal grote artiesten. Begin jaren zestig krijgt Groot-Brittanië ook de smaak te pakken en ontstaan ongekend populaire bands als de Beatles, Rolling Stones en niet te vergeten onze eigen Nederlandse band The Golden Earrings.

De jaren vijftig waren de gloriejaren van het polygoonjournaal in de bioscopen en vele bekende acteurs zoals Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Tony Curtis en Burt Lancaster.

Wilt u deze tijd nog eens herbeleven? Wij beschikken over twee pick-ups plus ongeveer 300 singels met zeer leuke jaren vijftig muziek en leuke jaren vijftig muziek en films op CD en DVD. Neem even contact met ons op voor de prijzen voor verhuur.